A legtöbb ember sokat ül a számítógép előtt, és sokszor még otthon is nagy mennyiségű időt tölt ott minden nap. Ehhez jön még a napi stressz , a szem megerőltetése és a rossz testartásból adódó izommerevség. A nyaki fájdalmak csökkentésére kíváló módszer az akupresszúra. Ebben szeretnék segíteni, hogy tudd, hogyan fogj hozzá az önkezeléshez.

Az akupresszúra egy ősi kínai gyógyító terápia, amely egy speciális pontnyomásos technika, a testet körülvevő energia pályákon- a meridiánokon történik. Az akupresszúrás önkezelés célja a kínaiak szerint, hogy a test blokkolt energia keringésének megszűntetése, és ezáltal a fájdalmak csökkentése. Nem beszélve arról, hogy közben a feszes izomzatra rányomva az is ellazul a nyomás hatására, ami már eleve fájdalmat csökkent a lágyrészekben.
A pontokat a mellékelt képek segítségével mutatom meg:

1. pont a fül mögött és a nyak úgynevezett csuklyás izma közötti árokban van.
2. pont a váll legmagasabb pontján található. Vízszintesig felemelt kezünket a másik vállra téve, a középső újj begy alatt van.
3. pont az alkar kézháti oldalán a csuklótól 3 harántújjnyira középen lévő gödörben van.
4. pont a kisújj külső oldalán található.

Nyomd ritmikusan ezeket a pontokat az érzékenység megszűnéséig vagy tartsd folyamatosan nyomva addig, amíg meg nem szűnik az adott területen a nyomásérzékenység.
Természetesen a nyakfájdalmakat jó ha kiegészíted speciális nyújtó és lazító torna gyakorlatokkal. Ha a fájdalmad nem szűnik, fordulj gyógytornász segítségért, hogy megtanítsa a helyes testtartást mind ülés és állás közben. Illetve hatékonyan tudjon segíteni a nyak okozta kellemetlen tüneteid enyhítésében speciális terápiák felhasználásával.

Call Now Button