Hormonegyensúly és növényi étrend alapú táplálkozási tanácsadás

Mikor érdemes hozzám fordulnod?

Ha fogyni szeretnél vagy akár kipróbálnál egy egészségesebb étrendet, és bizonytalan vagy a ’mikéntben’. Segítek a kezdőlépésekben, és támogatlak a folyamatos konzultációk alkalmával, ami lehet személyesen vagy online formában is. Segítek, ha szeretnél vegetáriánus vagy Teljes Értékű Növényi Étrendre áttérni: hogyan indulj el, mikre kell figyelni, hogyan állítsd össze a napi étkezéseidet.

 

Ha hormonális problémákkal küzdesz, és a kitűzött célod a hormonjaid „egészséges tánca”, akkor ez sem probléma – legyen az Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés vagy pajzsmirigy túlműködés, PCOS, mellékvese kimerülés. Megfelelő, egészséges étrenddel és javasolt táplálékkiegészítőkkel támogatom az egészségedhez vezető utat.

 

Ha gond van a menstruációddal, túl rövid vagy nagyon hosszú a ciklusod, mert felborult a hormonegyensúlyod, akkor átbeszéljük, mik azok a táplálkozási és egyéb tudnivalók a ciklusoddal kapcsolatban; hogyan lehet újra összhangba kerülni a ciklusoddal; milyen természetes módszereket tudsz alkalmazni a ciklus-harmónia elérésére. Pl. illóolajok alkalmazása, cirkadian és infradian ritmus megismerése, speciális gyakorlatokat beszélünk át egyénre szabottan a jóga és a Pilates eszköztárából.

 

Mindezek elsajátításához már az első konzultáció után megkapod a szükséges ismeret- és oktatóanyagokat, amelyekből tájékozódhatsz e-book formájában.

Mit tartalmazhatnak a konzultációk:

 • Elemezzük együtt az 1 hetes étkezési naplód, hogy átlássuk, mi az, amin szükséges változtatni vagy finomhangolni, hogy elérhesd a kitűzött célod, amit te megfogalmazol a közös munka során.
 • Praktikus főzési tanácsokkal és receptekkel látlak el, ami illeszkedik és passzol az együtt kidolgozott és kitűzött étrendi- és életmód-célokhoz.
 • Gyógytornász, Pilates- és Hormonjóga-oktatóként segítek újra formába jönni a szülés után, ha szétnyílt hasizomról vagy akár hormonális egyensúlytalanságról van szó. A terápia része lehet igény szerint egy speciális és egyénre szabott mozgás-program összeállítása. Ez a speciális mozgásprogram a „Hormonjóga” gyakorlatanyagaiból épül fel egyénre szabva, annak megfelelően, hogy kinek, milyen hormonokkal kapcsolatos egyensúlytalanság áll fenn.
 • Kész terápiás tervet kapsz étkezési tanácsokkal, táplálékkiegészítőkkel és mozgásprogrammal kiegészítve e-book formájában, de természetesen RÁD:)  szabva egyénileg!

Konzultációk ára:

a) 2 alkalmas táplálkozási tanácsadás – „kezdő lökés” 2 x 1,5 óra: 30,000 Ft

 • Az első alkalommal a diagnózis-felvétel történik, és természetesen elkezdünk konkrétan foglalkozni a jelenlegi helyzeteddel, lehetőségeiddel és egészséged helyreállításával.
 • Az első konzultáció után fogok küldeni egy személyreszabott táplálkozás és táplálékkiegészítő anyagot, melyet könnyen tudsz értelmezni és követni, hogy újra visszanyerd egészségedet.
 • A második konzultáció alkalmával megnézzük, hogy hogyan haladtál, miket tapasztaltál és miket kell még finom-hangolnunk, hogy hatékony legyen a terápiád.

b) Táplálkozási tanácsadás mozgásprogrammal kombinálva – összesen 5 alkalom

2 alkalom x 90 perc táplálkozási tanácsadás +

3 alkalom x 60 perc hormonjóga és mozgásprogram betanítás

ONLINE vagy élőben: 54,000 Ft (60,000 Ft helyett)

c) Hormonjóga és speciális gyógytorna betanítás egyéni terápia alkalmával – összesen 5 alkalom: 45,000 Ft (50,000 Ft helyett).

d) Fenti csomagokhoz tartozó, igény szerinti utókövetési konzultációk kedvezményes áron 8500 Ft/óradíjjal lehetséges.

Hormonegyensúly: a saját történetem

Frank-Pálfi Timi vagyok, gyógytornász és Pilates oktató. 2014-ben diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával, mely után rögtön konzultáltam dietetikussal és elkezdtem az IR-re speciálisan ajánlott diétát. A diéta hatására leadtam a felesleges kilókat, de nem hozott áttörést abban, hogy rendezze a menstruációs ciklusomat. Sok kérdés és bizonytalanság volt bennem, hogy vajon a diéta megfelelő-e nekem és mivel tudnám még hatékonyabban megsegíteni a gyógyulásom? 2018-ban a hormoneredményeim annyira nem voltak jók, pedig a diétát 100%-ban betartottam, hogy az endokrinológusom korai menopauzát állapított meg diagnózisként. A hormonkezelést elutasítottam érezve, hogy nem ez az én gyógyulásom és egészségem útja,  elkezdtem keresni olyan szakirodalmakat, terapeutákat és terápiákat,  amik és akik megoldást tudnak adni a problémám okaira és természetes-komplementer kezelési lehetőségeire. Hogy minél hatékonyabb és biztosabb ismeretekre tegyek szert, elkezdtem elsősorban saját egészségem kapcsán tovább képezni magam is, amit a mai napig folytatok. Így ismerkedtem meg a teljesértékű növényi étkezéssel, a komplementer hormonegészség alapelveivel és a hormonjógával és még sok minden más tudásanyaggal, amiket én saját magamon is hatékonyan alkalmazok a mindennapokban. 

A táplálkozás mindig is érdekelt, ezért két különböző, Angliában akkreditált, összesen 150 + 90 órányi képzésen vettem részt, amely a sporttáplálkozást és a vegán-növényi táplálkozással kapcsolatos tudást adta át (Vegan nutritionist course, Centre of Excellence, UK; Advanced Sports and Exercise Nutritional Advisor, The Health Sciences Academy, UK); illetve a Komplementer Hormonegyensúly Tanácsadás képzést (a természetgyógyászattal foglalkozó Konnektív Felnőttképző Kft. szervezésében) Magyarországon végeztem el, hogy minél hatékonyabban értsem az összefüggéseket és tudatosabban tudjam alkalmazni ezt az új életmódot a mindennapjaimban.

2020-ban részt vettem egy nemzetközi Hormonjóga oktatói kurzuson is. Célom, hogy sok nőnek tudjak életkortól függetlenül segíteni a hormonjóga gyakorlatokkal a babatervezésben, a hormonegyensúly helyreállításban, a menopauza zavaró tüneteinek enyhítésében.

A tanulás nem állt meg, folyamatosan gyűjtöm az anyagokat, olvasok, tanulok, képzésre járok, hogy minél több információt és tudást gyűjtsek, hogy segíthessek továbbra is magamnak és NEKED!:)

A növényi alapú és a teljes értékű táplálkozás előnyei nőknél

Mára egyre több ember ismeri fel, hogy a húsfogyasztás (predán étrend) számos nem kívánt mellékhatással jár, amely a szervezet számára kedvezőtlen. Pajzsmirigy alulműködés, pajzsmirigy túlműködés, inzulinrezisztencia, cukorbetegség tünetei, hormonegyensúly problémák, a hormonegyensúly felborulása, korai menopauza tünetei, a korai klimax jelei mind összefügg a szervezetünkben lévő tápanyagok hiányával vagy többletével. Ha nőként szeretnéd megőrizni saját jó egészségedet (és mindazt, ami ezzel jár és kívülről, belülről látható és érzékelhető számodra), akkor érdemes odafigyelned táplálkozásodra és mindarra, amit beviszel szervezetedbe.

Saját tapasztalásaimat és tanulmányaimat mostanra sikerült egy egységes rendszerben látni és összeszedni. Ennek köszönhetően képes vagyok a hozzám forduló sorstársaimnak hatékonyan segíteni online konzultációk formájában, írásos anyagokkal kiegészítve. Ezekben az anyagokban olyan információkat gyűjtöttem össze (és szabom személyre), amelyek segíthetnek egy ’kezdő’ IR-esnek, hogy milyen táplálékkiegészítők fontosak, és miként szükséges táplálkozni ahhoz, hogy hatékonyabban tudj fellépni az inzulinrezisztencia, a hormonegyensúly problémák, a korai klimax, korai menopausa tünetei ellen, és úgy kívül, mint belül visszanyerhesd egészségedet, amennyire csak lehetséges.

Jogi nyilatkozat: ez a honlap nem tartalmaz orvosi kezeléssel kapcsolatos tanácsokat. A honlapon látható és olvasható képek és szövegek nem helyettesítik az orvosi diagnózist, szakvéleményt és/vagy kezelést. Saját egészségi állapotával kapcsolatban kérem forduljon először szakorvoshoz és kérje ki orvosa véleményét és javaslatait. Az ezen a honlapon olvasható és szolgáltatásként kínált növényi alapú táplálkozási tanácsadás egy-egy ügyfél (szak)orvosi diagnózisára alapulhat kizárólag, és az ügyfél saját felelősségére történik. A táplálkozási tanácsadás során kizárólag a bevitt táplálékok arányának (étrend) megváltoztatására kerül javaslat, illetve természetes alapú táplálkozási kiegészítők segítik a hormonegyensúly és egyéb panaszok helyreállítását. Gyógyszeres kezelés előírására nem kerül sor.

Végzettségeim:

 • Hormonjóga oktató, United Kingdom 2020
 • Advanced Sports and Exercise Nutritional Advisor, The Health Science Academy, United Kingdom, 2018
 • Vegan Nutritionist Diploma, Centre of Excellence, United Kingdom, 2020
 • Diet and Nutritional Advisor Diploma, Centre of Excellence, United Kingdom, 2020

Workshopok, továbbképzések:

 • Komplementer Hormonegyensúly Tanácsadás
 • Meddőség kezelése, Helica 2021
 • Nőgyógyászati betegségek komplementer kezelése, Helica 2021
 • Nutrition and Lifestyle in Pregnancy, Ludwig-Maximilians-Universität München, 2020
 • A hormonrendszer összefüggései tanfolyam, Dr. Csomai Zita, Helica 2020
 • Az emésztőrendszer betegségei a 21. században, Dr. Csomai Zita, Helica 2020
 • Vegan Cooking Diploma, Centre of Excellence, United Kingdom 2020
 • SIBO kezelése, United States, online tanfolyam

Vélemények

” Timivel márciusban ismerkedtünk meg, majd vágtunk bele a közös munkába. Februárban diagnosztizáltak nálam inzulinrezisztenciát és Hashimoto-betegséget. Timi segített az étrend kialakításában, a mozgásban, hogy milyen étrendkiegészítőre van szükségem, hogy az értékeim a megfelelő tartományban legyenek. Mindenre gondosan figyelt, mindig azt tartotta szem előtt, hogy nekem mi a legjobb. Megtaláltuk a legjobb utat számomra, ami sikereket hozott, elindult a fogyásom, energiám újra visszatért, laborértékeim javultak. Timinek nagyon sok mindent köszönhetek és örökké hálás leszek, hogy találkoztunk.Mindenkinek ajánlom Timit, akinek ilyesfajta segítségre van szüksége.” Dóri

” Több szakembernél jàrtam már, akiket azért kerestem meg, hogy megoldódjon az anyagcsere problémám. Számomra  egyik út sem bizonyult hatásosnak.
Timivel véletlenek sora hozott össze. Az általa javasolt diétát, életmódot már 2 hónapja tartom. Ami miatt ez nálam jól működik, mert olyan diétát javasolt, amit valóban be lehet, be tudok tartani. Abban is nagyon sok segítséget kaptam, mit hogyan tudok beszerezni, elkészíteni, honnan tudok tájékozódni.
És mindezt úgy, hogy kaptam egy kb. 15 oldalas kis füzetecskét, amiben rengeteg hasznos tanács van összegyűjtve, pl. hogy az adott betegségre milyen vitaminokat, étrendet javasol. Milyen élelmiszerben van természetes módon. Milyen ételeket fogyathatok, miket nem. Ez az elején nagyon fontos sorvezetőm volt.
Az új étrenddel kapcsolatban nagyon sok kérdésem adódott, amire utólagosan is mindig kaptam választ. Meglepett az általa javasolt étkezési napló alapján készült visszajelzése. Azóta is kapcsolatban vagyunk. Azért ajánlom őt, mert természetes módon igyekszik segíteni, és a Külföldi szakirodalomban is nagyon tájékozott.” Bea

Call Now Button