Gyakori felfázások okai és kezelésük

Ennek oka, hogy a nők húgycsöve rövidebb a férfiakéhoz képest, így a kórokozók könnyebben jutnak fel rajta a húgyhólyagig. A fizikai háttér mellett azonban bizonyos lelki eredetű okok is meghúzódhatnak a felfázás mögött. Ha visszatérő problémát okoz számodra a hólyaghurut, érdemes a dolgok mélyére ásni.

Elfojtott düh
Ha bizonyos élethelyzetek arra késztetnek, hogy visszatartsd a frusztrációidat, ingerültségedet, felhalmozódhat benned az elfojtott düh. Ennek eredményeképpen nagy nyomás nehezedhet a hólyagodra, ahol gyulladásos folyamatok indulhatnak meg – mindez a felfázás fájdalmas tüneteivel hívja fel magára a figyelmet.
Tudatosítsd magadban, hogy el kell engedned a benned felgyülemlett dühöt annak érdekében, hogy megszabadulj a problémától. Ha ugyanis visszatartod, zárlat képződik az energiaáramlásban, ami húgyúti, valamint egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet.

Ragaszkodás a régihez
A húgyhólyag lelki szempontból az élettel kapcsolatos elvárásaiddal függ össze. A felfázás, illetve húgyhólyagproblémák azt jelezhetik, hogy hajlamos vagy olyan régi gondolatokba kapaszkodni, amelyeket már el kellett volna engedned. Előfordulhat, hogy egyfajta belső bizonytalanság miatt elzárkózol a változásoktól, az új élményektől.

Párkapcsolati és szexuális problémák
A húgyhólyag amellett, hogy az élettel kapcsolatos elvárásaiddal függ össze, egyben a személyes kapcsolatok területe is. Nem ritka, hogy a szervet érintő probléma párkapcsolati konfliktusok, szexuális problémák vagy szakítás következtében alakul ki.

Milyen egyszerű és természetes módszerek lehetnek a kezelésére?
– Sok folyadék fogyasztása: lehetőség szerint víz és gyógyteák.
– Bach virágterápia: a lelki tényezők feloldásához, feldolgozásához. A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely, hogy a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.
– Hólyag újjtartás-mudra: Az újjak speciális összehelyezése oly módon, ahogy a kézen haladó energia pályákon keresztül pontnyomásos technikával (mint az akupresszúra) stimulálja a hólyag és a vese működését.
– Tőzegáfonya kapszula
– Medveszőlőlevél tea
– Urogin gyógynövényes tinktúra
-Reflexológiával: speciális talmasszázzsal serkenthető az immunrendszer, illetve a méregtelenítés a reflexes kapcsolat révén, így elősegíthető a már kialakult felfázás kezelése, későbbi megelőzése is.
Természetesen, ha 2. nap után sincs enyhülés a kezdeti tünetekhez képest, mindenképpen orvoshoz kell fordulni.
Ha szükséged van Bach virágterápiára vagy reflexológiára, a következő számon lehet bejelentkezni a terápiákra: 20-965-24-22.

Call Now Button