Sokan vagyunk úgy, én is, hogy szeretek valami kézzel-házilag készített karácsonyi ajándékot adni és készíteni karácsonyra. Sokszor ez egy ínyencség formájában készül. Mivel a családom édesszájú, sokáig a házi narancslekvár volt a kedvenc, de most egy másik receptet hoztam. Az a jó benne, hogy természetes, teljes értékű alapanyagokból készül, ha elhagyod a szirupot, akkor már csak természetes cukrokat tartalmaz a datolya révén.  Gluténmentes, én mindig hajdínapehelyből készítem el, mert a hajdína magas a rosttartalma, értékes a fehérjetartalma és kiemelkedő a B vitaminok előfordulása benne, ami fontos például az idegrendszerünknek! Azt gondolnátok, hogy a zabpehelyhez képest borzalmas az íze, de nem, ugyanolyan finom.:)- Garantálom!!

Beilleszthető vegán, vegetáriánus étrendbe is.

Ha egy kis pikantériát szeretnél bele vinni még a receptbe, akkor használhatsz a datolya adag fele helyett cukormentes almaszószt, és tehetsz bele fahéjat vagy mézeskalács fűszert. Természetesen passzol bele az étcsoki vagy akár a kakaóbab is. Csinálhatod datolya helyett aszalt kénmentes és cukormentes sárgabarackkal is.

Call Now Button