Egy angol cég- Ergoflex- által végzett kutatás szerint, 2200 férfit és nőt megkérdeztek arról, hogy átlagosan meddig használnak egy párnát az éjszakai alváshoz. A válasz átlagosan 3 év és 2 hónap volt. A cég igazgatója John MacEwan szerint minden 2. évben le kellene cserélnünk az alváshoz használt párnánkat, mert az már nem felel meg annak az elvárásnak, hogy védelmet biztosítjon a nyak és a fej megfelelő alátámasztásának, nem beszélve arról, hogy az ez idő alatt mennyi a felhalmozódott atka és por a párnában..Vajon ez egy marketing huncutság a cég részéről? Mit gondoltok?

Nincs egy jó evidencia erről még, de a Sleep to Live Institute in America állásfoglalása, hogy minden 6. hónapban kellene cseréni..ez egyre jobb:) Egy érdekes teszt erre, ha összehajtod a párnád félbe, és azonnal nem ugrik vissza az eredeti állapotába, akkor az már nem jó párna, nem támaszt megfeleően a nyak számára. A rossz és nem megfelelő párna reggelente nyak merevséget, fejfájást és kar-váll fájdalmakat tud okozni. Az állásfoglalásuk még az is, hogy a toll párna sokkal nagyobb százalékban okoz nyaki panaszokat, mint a latex párna.

Ha gyakran ébredsz reggelente nyak és fejfájással, aminek okozója lehet akár a rosszul megválasztott vagy elöregedett párna, akkor fordulj gyógytornászhoz, hogy segítsen az izomzat lazításában és a lazítási technika megtanításában vészhelyzetekre. Na és persze ne felejtsd el, hogy érdemes rendszeresen a gyártó utasítása szerint tisztítani a párnád az atka ellen és cseréld le, ha szükséges legalább 2 évente!!

Szép napsütéses hetet nektek!

Call Now Button