A helyes nyújtási technika, azaz egy kis streching ismertető:)

1. (szempont) :Attól függöen, hogy mit sportolsz, ismerned szükséges előtte valamennyire milyen izmokat mozgatsz át, hogy meg is tudd őket nyújtani.

2. Koncentrálj az adott izomra, amikor nyújtasz, a figyelmed ott legyen. Figyeld az izmaid reakcióit a nyújtási helyzetre, mikor ellazulnak, fokozhatod óvatosan a nyújtási helyzeted.

3. Melegíts be mielőtt belekezdenél, így hatékonyabb a streching.

4. Lassan kezdd, ne akard rögtön elérni a véghelyzetet a nyújtásban. Akkor engedd magad lejjebb, ha az izom érezhetően “engedi”. Erőltetett-(dinamikus) streching gyakran fájdalmas és káros is lehet.

5. Tartsd ki a nyújtást, amikor azt érzed, hogy tovább már nem enged az izom.

6. A nyújtást ne siesd el sosem, még akkor sem ha rövidebb aznap az edzésed. Ez sokkal fontosabb, mint egy extra sorozat guggolás..

7. Az edzés végén sose felejtsd el az újbóli nyújtást, fontos a megdolgoztatott izmok lazítása végett, és nem utolsó sorban a hajlékonyságod is fejleszti.

Extra tippek:
– ne rugózz a nyújtás során fel-le, statikusan tartsd ki

– lehet hogy meghúztad a futás során a vádlidat a múlt héten a jobb oldalon, de mindkét oldalr ugyanúgy kell megnyújtani, ne maradjon el
– kérj gyógytornásztól vagy edzőtől segítséget, ha nem tudod hogy hogyan kell helyesen nyújtani az izmaid. Illetve fordulj gyógytornászhoz, ha sérülés ért a sport során.

Kellemes gyakorlást:)

Call Now Button