Mit jelent a Kraniosacralis kezelés?

biodinamikus kezelés egy olyan finom érintésekkel végzett kezelés, amelyben a test különböző területeinek kezelése által egyrészt a központi idegrendszerre, ezen belül is a kraniosacralis rendszer öngyógyító folyamatainak beindítására, és az erre már alkalmatlan területek terápiás folyamatainak beindítására hatunk.

A Biodinamikus kezelés amellett, hogy a nyugati orvostudományban gyökerezik, megközelítésében  teljesen holisztikus.  Filozófiájának gyökerei egy amerikai orvosdoktor Dr. Andrew Tailor Still szemléletére alapul, aki az 1800-as évek végén alkotta meg az ún. Oszteopátia alapelveit.

Dr. Still az egészség alapjának ismerte fel a testfolyadékok zavartalan keringését. Ráébredt a test szövetrendszereinek elválaszthatatlanságára, valamint felismerte, hogy ha lehetőség nyílik a testintelligencia önszabályozó munkájának kibontakozására, akkor a nemkívánatos folyamatok megelőzhetők. A kezelés során a testfolyadékok zavartalan keringése fontos tényező az egész test számára, befolyásolja az idegrendszeri funkciókat, az immunrendszerünket vagyis az alapvető egészségünket.

A kezelés során egy relaxált állapotban arra törekszik a test, hogy a szervezet természetes önszabályozását beindítva a funkciók újrarendeződjenek, és beinduljon a test harmonikus működése.

Hogyan zajlik egy biodinamikus kraniosacralis kezelés?

biodinamikus kezelés során a kliens ruhában fekszik hanyatt egy kényelmes kezelőágyon, és a terapeuta a test különböző részeit kezeli kézzel. Egy kezelés általában 60 percig tart.

A hatályos törvényeknek megfelelve felhívom a figyelmet arra, hogy a biodinamikus kezelés során a szervezet önszabályozása zajlik mindennemű külső manipuláció nélkül, hatása a mélyalvás során történő természetes önrendendeződéssel egyenértékű, nem gyógyító terápia.

(Forrás: https://biodyncranio.com/)

Call Now Button