Bach virágterápia

Mire jó a Bach virágterápia?

A betegségek valójában nem egyenlőek a test fizikai panaszaival, hanem a lélek problémáit jelzik, amelyek kihatnak a testre.  Ha a lélek állapota rendeződik, akkor a fizikai panaszok is enyhülnek. A Világegyetemben minden rezgés, tehát az ember is egy rezgő – sőt forgó – test, és minden rezgésnek más és más a frekvenciája.

A Dr. Edward Bach által felfedezett módszer lényege az, hogy a vadon élő virágok a rezgésükkel képesek befolyásolni az emberek rezgését és megemelni a frekvenciát.

Az olyan negatív érzelmek, mint a düh a féltékenység, a félelem, a szorongás és a bánat alacsony frekvencián mozognak, és lehúznak, elnehezítenek, míg az öröm, a szeretet és a nagylelkűség magas rezgésszámú érzelmek.

Ha egy alacsony frekvencia helyére magasabb érkezik, akkor az alacsonyabb rezgés megszűnik, hiszen a kétféle rezgés nem létezhet egymás mellett.  A Bach virágeszenciák nem csodaszerek, csak éppen közvetlenül a test energiarendszerére hatnak, és megemelik a test rezgésszámát, ezáltal az előbb említett alacsonyabb rezgésszámú energiák egyszerűen eltűnnek. (Ezen összefoglalóért köszönet Üstöky Viktóriának)

A Bach virágterápia fő jellemzői:

  • A Bach virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.
  • Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is.  A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.
  • A 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható.
  • Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek „diszharmonikus” vagy negatív állapotaira.
  • Közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre.
  • Az eszenciák előállítása, és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatásos és a forralásos módszer is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.
  • A Bach virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.
  • A Bach virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.


Ha még többet szeretnél tudni a Bach virágterápiáról, akkor ezen a linken megteheted!

Call Now Button